Fler än 300 deltagare i STHLM3

STHLM3 mjukstartade i juni och skickade ut ett mindre antal inbjudningar. Nu har redan fler än 300 stockholmare valt att gå med.

”Vi är jättenöjda att så många valt att gå med i STHLM3” säger Carin-Cavalli Björkman, forskningssjuksköterska på STHLM3. ”Nu går vi vidare med flera, lite större, utskick med inbjudningar under september.”

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstingen i Stockholms län och Region Gotland genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Alla män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm och på Gotland kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. De flesta inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014, men redan under 2012 kommer ett par tusen män att få erbjudande om att delta. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka