Fler än 1.000 deltagare i STHLM3!

 Sedan mjukstarten i juni har redan fler än 1.000 stockholmare valt att gå med i STHLM3.

”Vi har verkligen fått jättefin respons på våra inbjudningar att gå med i STHLM3!” säger forskningssjuksköterskan Carin Cavalli-Björklund. ”Jag tror att en av de bidragande orsakerna är vårt samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet. Det innebär att våra deltagare kan gå till fler än 60 olika laboratorier och lämna blod i hela Stockholm.”

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstingen i Stockholms län och Region Gotland genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Alla män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm och på Gotland kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. De flesta inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014, men redan under 2012 kommer ett par tusen män att få erbjudande om att delta. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka