Forskning är viktigt tycker STHLM3s deltagare

8 av 10 deltagare STHLM3 anger möjligheten ”att hjälpa till med forskningen” som anledning att gå med i studien. 7 av 10 ser också möjligheten till ett gratis prostatacancertest som en viktig anledning att gå med.

 ”Det är naturligtvis otroligt glädjande att 8 av 10 som går med i STHLM3 gör det för att hjälpa andra”, säger forskningssjuksköterska Britt-Marie Hune. ”Samtidigt är jag inte förvånad. I Sverige har vi en lång tradition av en forskningsintresserad allmänhet”

 Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstingen i Stockholms län och Region Gotland genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Alla män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm och på Gotland kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. De flesta inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014, men redan under 2012 kommer ett par tusen män att få erbjudande om att delta. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka