Fler än 10.000 deltagare i STHLM3

De senaste månaderna har många män valt att gå med i STHLM3 och bidra till forskning kring prostatacancer. STHLM3 har nu fler än 10.000 deltagare:

Det märks att intresset för prostatacancer är stort bland män i denna ålder. Det har verkligen gått otroligt snabbt att rekrytera 10.000 män”, säger forskningssjuksköterskan Britt-Marie Hune. “Nu jobbar vi för högtryck för att genomföra alla analyserna och se till att alla får svar men tyvärr har det stora deltagarantalet gjort att svaren kan bli fördröjt några veckor. Nu jobbar vi för att förbättra våra processer så att alla skall få snabba svar.”

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Alla män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. De flesta inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014, men redan under 2012 kommer de första männen att få erbjudande om att delta. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka