15.000 deltagare i STHLM3

Den senaste månaden har många män valt att gå med i STHLM3 och bidra till forskning kring prostatacancer. STHLM3 har nu fler än 15.000 deltagare:

Det märks att intresset för prostatacancer är stort bland män i denna ålder. Det har verkligen gått otroligt snabbt att rekrytera 15.000 män”, säger forskningssjuksköterskan Britt-Marie Hune. ”Alla som deltar får reda på sin personliga risk och rekommendation om eventuell vidare screening eller utredning”.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. Inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka