Ralf Edström gästar STHLM3

I förra veckan fick forskningsstudien STHLM3 besök av fotbollslegendaren Ralf Edström. Tillsammans med Meter Television gjorde han ett reportage om STHLM3:s arbete för bättre diagnostik av prostatacancer inför Cancergalan ”Tillsammans mot Cancer” den 28 oktober.

Ralf Edström drabbades tidigare i år av prostatacancer. Han behandlades och är nu återställd. Här tillsammans med Henrik Grönberg, professor vid Karolinska Institutet och vetenskapligt ansvarig för STHLM3Bild_HG_RE

Cancergalan ”Tillsammans mot cancer” sänds i Sjuan den 28 oktober klockan 20.00 och leds av Kristin Kaspersen och Tilde de Paula. Tittarna kommer att få följa patienter med olika cancerdiagnoser men också möta forskare i deras dagliga arbete i kampen mot cancer. ”Tillsammans mot cancer” genomförs till förmån för svensk cancerforskning.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. Inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka