20.000 deltagare i STHLM3

Den senaste månaden har många män valt att gå med i STHLM3 och bidra till forskning kring prostatacancer. STHLM3 har nu fler än 20.000 deltagare.

“Vissa dagar har vi haft fler än 400 deltagare” säger forskningssjuksköterska Carin Cavalli-Björkman och fortsätter “Det är verkligen otroligt vad män många som vill vara med och hjälpa till med forskning kring prostatacancer och dessutom få ett prostatacancertest gjort”.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. Inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka