Odd Fellow stödjer STHLM3

Odd Fellow Brödradistrikt nr 2 Loge N:o 110 Johannes Rudbeckius i Västerås har beslutat att stödja prostatacancerforskningen vid Karolinska institutet med 19 600 kronor.

”Vi är naturligtvis mycket tacksamma för denna donation från Odd Fellow i Västerås, säger professor Henrik Grönberg, vetenskaplig ledare för STHLM3. “STHLM3 har på kort tid lett till kraftigt ökad kunskap om prostatacancerprevention och kommer att fortsätta vara en viktig källa till ny kunskap många år framöver. Pengarna från Odd Fellow i Västerås kommer vi att använda för att ge ett resestipendium till en ung, lovande forskare inom prostatacancerprevention.”

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. Inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka