Flera Odd Fellow stödjer STHLM3

STHLM3 har den senaste månaden fått flera generösa donationer från Odd Fellow Brödradistrikt nr 2. Totalt har Odd Fellow redan bidragit med drygt 86.000 kronor till prostatacancerforskningen vid Karolinska institutet!

”Vi är tacksamma för dessa mycket generösa donationer från Odd Fellow Brödradistrikt 2”, säger professor Henrik Grönberg, vetenskaplig ledare för STHLM3. “Pengarna kommer vi att använda för att ge resestipendium till unga, lovande forskare inom prostatacancerprevention. Dessutom kommer vi att använda pengarna för att skapa en plattform där data som vi samlar in enkelt och säkert kan delas och användas av andra forskare. På så sätt snabbar vi upp forskningen och kan snabbare komma med förbättringar för den enskilde patienten.”

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. Inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka