40.000 deltagare i STHLM3

Den senaste månaderna har många män valt att gå med i STHLM3 och bidra till forskning kring prostatacancer. STHLM3 har nu fler än 40.000 deltagare.

“Under våren har vi märkt ett mycket stort intresse att vara med i STHLM3” säger forskningssjuksköterska Britt-Marie Hune och fortsätter “Många män väljer att gå med i STHLM3 och många ringer till oss och undrar när de skall få sin inbjudan”.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. Inbjudningar skickas ut under 2013 och 2014. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka