Snart skickas de sista inbjudningsbreven ut

STHLM3 har nu pågått i över 2 år. Vi har under denna tid slumpmässigt bjudit in ungefär hälften av alla män i Stockholm mellan 50-69 år. I oktober 2014 kommer vi att skicka ut de sista inbjudningsbreven och de sista deltagarna väntas mot slutet av året. Under det första kvartalet 2015 kommer vi att ha samlat in all information och inlett det vetenskapliga arbetet att analysera resultatet. Studiens resultat kommer att publiceras under första halvan av 2015.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. Inbjudningar skickas ut under 2013 och 2014. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka