Restaurant Against Cancer stödjer STHLM3

STHLM3 har de senaste månaderna fått flera generösa donationer från Restaurants Against Cancer (R.A.C.). R.A.C har anordnat insamling till förmån för prostatacancerforskningen och STHLM3 vid tre tillfällen och över 100.000 kronor har samlats in. Vid det senaste evenemanget på Wallmans Salonger samlades nästan 60.000 kronor in till forskningen.

”Vi är mycket tacksamma för dessa generösa donationer och för att R.A.C. anordnar dessa evenemang som både samlar in pengar och som ökar medvetenheten om prostatacancer”, säger professor Henrik Grönberg, vetenskaplig ledare för STHLM3.

Läs mer om Restaurants Against Cancer här!

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Landstinget i Stockholms län genomför tillsammans med Karolinska Institutet en av världens största studier av prostatacancer. Män mellan 50 och 69 år som bor i Stockholm kommer att få erbjudande om att delta i STHLM3. Inbjudningar kommer att skickas ut under år 2013 och 2014. Det är naturligtvis helt frivilligt att vara med i studien.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka