Stockholm3 vinner europeiskt innovationspris

Stockholm3 har vunnit EIT Innovators Award 2017 som ges till produkter med exceptionellt värde för individer och samhälle i Europa.

Juryn bedömde att nyttan av Stockholm3 för Europa är mycket stor och att testet så skyndsamt som möjligt bör nå fler européer. På en pan-europeisk nivå skulle Stockholm3 kunna minska onödig och farlig behandling för prostatacancer på 500,000 män samtidigt som allvarlig cancer upptäcks tidigare.

Priset delades ut vid en ceremoni i Budapest den 16 oktober 2017.

Länk till EITs pressrelease här.

Stockholm3-testet är ett blodtest som hittar 20 procent fler män med aggressiv prostatacancer och samtidigt minskar antalet onödiga vävnadsprov med hälften jämfört med dagens praxis. Stockholm3-testet är utprovat på närmare 60 000 män i åldern 50-70 år och baseras på forskning som genomförts på Karolinska Institutet.

 

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka