Stockholm3 vinner europeiskt forskningspris

Stockholm3 vann första pris vid European Multidisciplinary Meeting on Urological Cancers (EMUC17) som hölls den 16-19 november 2017. Vid EMUC17 möts Europas ledande forskare och opinionsledare för att diskutera hur nya translationella forskningsrön ska införas I vården.

Tobias Nordström från Karolinska Institutet presenterade en studie om visar att diagnostik av prostatacancer med Stockholm3-testet och magnetkameraundersökning kraftigt minskar antalet onödiga utredningar och diagnoser av ofarliga tumörer jämfört med dagens vård.

Studien är ett svenskt-norskt samarbete. Se pressreleasen från EMUC17 här.

Stockholm3-testet är ett blodtest som hittar 20 procent fler män med aggressiv prostatacancer och samtidigt minskar antalet onödiga vävnadsprov med hälften jämfört med dagens praxis. Stockholm3-testet är utprovat på närmare 60 000 män i åldern 50-70 år och baseras på forskning som genomförts på Karolinska Institutet.

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka