OncoWatch projektet officiellt startat

Under 26-27 mars genomfördes en kick-off av OncoWatch som stöds finansiellt av EIT Health. Vårdgivare från ett flertal länder, Philips, Thermo Fisher, Synlab och den Europeiska prostatacancerorganisationen deltog. Målsättningen var att planera för ett accelererat införande av OncoWatch Image på Europeisk basis.

Deltagare i kick-off för OncoWatch på trappan till Ulfsunda slott där mötet hölls den 26-27 mars

Stockholm3 är ett blodtest som hittar dubbelt så många män med aggressiv prostatacancer och samtidigt minskar antalet onödiga vävnadsprov med hälften jämfört med dagens praxis. Stockholm3-testet är utprovat på nära 60 000 män och baseras på forskning som genomförts på Karolinska Institutet.

OncoWatch Image är ett verktyg där datorn bedömer prostatacancerbiopsier. OncoWatch Image bygger på artificiell intelligens och neurala nätverk och har utvecklats tack vare en unik access till 80,000 nålbiopsier.Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka